Macarons online bestellen!

Makaroniki kolońskie

6 Produkty
6 Produkty

Kolorowe i słodkie, nasze urocze Macarons de Cologne! Ta francuska specjalność to doskonały wynalazek na kawę i ciasto. Te małe pyszności wyglądają jak miniaturowe, kolorowe burgery.

Ostatnio oglądane

Macaronki składają się z dwóch bezowych spodów, które są połączone pyszną nadzieniem do macaronów. Podwójne ciastko jest u nas tradycyjnie przygotowywane według francuskiej receptury. Oczywiście możesz także upiec własne macaronki. Kolorowy deser stał się znany dzięki swojej charakterystycznej barwie. Smaki różnią się w zależności od koloru. Prawdziwe pochodzenie macaronów pochodzi z Włoch. Przepis został udoskonalony we Francji i stał się sławny podczas rewolucji. Królewskie macaronki w Paryżu to kosztowna przyjemność, ale oferowane tam są różnorodne smaki, które zostały dopracowane do perfekcji. W Paryżu cukiernik Pierre Hermé tworzy swoje macaronki z najwyższą dbałością o smak. Skupia się zawsze na teksturze smaku i udoskonala wiele tradycyjnych przepisów. Za macaronkami kryje się niezwykle długa historia, która zaczęła się już wczesnym średniowieczu. Dziś każdy zna okrągłe, kolorowe ciastka bezowe z mąki migdałowej. Podróż po Europie na pewno była opłacalna dla macaronów. Tutaj w Niemczech macaronki nie mogą być mylone z makaronami, ponieważ smakują zupełnie inaczej. Macaronki zawierają mniejszy udział mąki migdałowej, przez co w środku są lekkie i puszyste, a na zewnątrz lekko chrupiące. Bezowy spód piecze się każdorazowo porcjami, a po ostudzeniu delikatnie składa z nadzieniem. Pracuje się z wielką ostrożnością, aby macaronki się nie rozpadły lub nie zepsuły. Fascynujący świat macaronów pozostaje spektakularnym wydarzeniem dla podniebienia.